Blogg Exotic Leather goods
March 01, 2024

0 Kommentarer


Fashion og mote, eller stil og profil. Hvem er du?

En liten betenkning på hvem og hva som påvirker oss.

Etter mange år i både mote- og reklamebransjen er det naturlig å ha noen  tanker på hva og hvem som påvirker vårt syn og våre holdninger til hvordan vi ønsker å fremstå idag.  Og da tenker jeg særlig på fasaden i dette blogginnlegget.

Vi lever i en urolig og usikker verden i 2024 og det gjenspeiler moten.

Når det er klare oppgangstider ser vi mange slitte jeans med mange hull, det viser at man ikke trenger å bry seg, mens i tøffere tider er ofte signalene at man kjøper bedre varige kvaliteter og mindre - stilen blir mer alvorlig. 

På 1980 tallet presenterte motebransjen seg med to hovedpresentasjoner årlig med nye produkter og kanskje en liten mid kolleksjon.  I nyere tid har de store motehusene i Europa vært oppe i seks årlige kolleksjoner - salg med nedsatt pris har ofte kommet nesten umiddelbart og altfor tidlig.  Klimaavtrykket og kast har nådd høyder ingen er tjent med og motehusene begynner å forstå at dette ikke kan fortsette.

Gjenbruk og brukt tøy er blitt mote og på eksempelvis  Fretex kan du finne kvalitetsmerker til hyggelig pris.

Hvordan blir moten til?

I alle år har det vært profesjonelle trendbyråer som gir innspill til motehusene. De følger med på hva som skjer på gaten og miljøer i de store byene, på grupper og enkeltpersoner som kan være talsrør for nye impulser.  Musikk har alltid vært en kilde for nye trender.  Hvis Bruce Springsteen hadde på seg sorte 501 Levi´s jeans, var han selvfølgelig et forbilde i 1985 - samme tid som Aha var det.  Første gang jeans var på catwalken var forøvrig i 1978 - av Calvin Klein.

Levi`s reklamefilmene på 1980 fra Bartle, Bogie & Hegarty for å lage BRAND IMAGE var fantastiske - de kombinerte musikk, mote og kjente idoler.  Man gikk på kino for å se på reklamefilm.....

Men fra de outrerte visninger fra de store motehusene, vi ser kanskje farger og små snitt til vanlige klær?  Men det er slike som Hennes & Maurits, Sara o.a. som gir motebildet større synlighet.

Hva med influenserne?

Tja hva skal man si?  Det skorter ofte på kunnskap og erfaring - de fleste er vel veldig selvopptatte.  Men selvfølgelig er det unntak. Kvinner er de fleste influenserne og deres følgere er unge kvinner.  Innen mote er det langt mellom noe som påvirker menn i særlig grad.

Menn har som oftest vært opptatt av biler, klokker, dresser, skinnbelter?, og fine sko (snart nypusset).

Idag er det også mye armbånd og sneakers i motebildet som gir mannen et litt friskere preg.

Pitti Uomo messen var det i år mange påfugler, med det menes et sterkt ønske om å uttrykke seg. Mange lag på lag, slips, sterke farger, legg i buksene etc., too much vil nok mange si.  Uklar retning kanskje....

Trygg og tidløs stil.

James Dean, Marlon Brando og Brad Pitt har noe til felles - de innga/gir trygghet med sine hvite T-shirts, sorte skinnjakker, brune bomber jackets og jeans.  Det enkle er ofte det som gir tryggest stiltrofasthet.

Husk at små ruter i en skjorte holder lenger i motebildet enn storrutetsmå slag på en jakke likeså. At dobbeltspent jakke holder kortere enn enkeltspent. Særlig spisse sko er en utfordring, mens du følger med på hva Church o.a. tilbyr klassiske utgaver som ikke utfordres så mye av motebildet.

Tilslutt kan nevnes at eldre menn vil ha godt av litt bruk av farger - eksempelvis utvaskede farger på skjorter og ikke minst at det kreves å  være velstelte..

Det er stil og profil....

 

 

November 14, 2023

0 Kommentarer


Bredal Wild samarbeider med Junge @ Co på Fornebu Hovedgaard

Robin Junge og hans stab er distributører i Norge for noen av de fineste klokkemerker som finnes.  De fleste kalles Indieklokker som betyr at de lages i få eksemplarer.  De fører idag merker som Bianchet, Cyrus, Czapek, Frank Muller, Gorilla, Moritz Grossmann, Perrelet, Roger Dubuis og Speake-Marin.

Priser fra kr. 12.000 til 3.300.000.  Se www.jungeandco.com 

 

Klepcys Vertical Skeleton Tourbillon Rosegold Kr. 2.200.000

 Klepcys Vertical Skeleton Tourbillon Rosegold kr. 2.200.000

May 21, 2020

0 Kommentarer


Exotic Leather Explained - YouTube

Videoen viser hvordan bestanden av alligator opprettholdes og hvordan ressursene utnyttes til det beste - Louisana Fish and Wildlife Department er kanskje de strengeste i verden - og følger CITES på alle vis.  Dette gir trygghet for alle parter. Se hele artikkelen →
June 28, 2018

0 Kommentarer


American Tanning - garveri av alligatorskinn etablert i 1923

En kortversjon video av hvordan man garver og farger alligatorskinn hos USA`s eldste og fremste garveri. Se hele artikkelen →
November 16, 2017

0 Kommentarer

Tekstilforum ›


Intervju med Tekstilforum november 2017

Beltet er ikke accessoir, det er et signaturplagg, og antrekkets midtpunkt.... Se hele artikkelen →

Wild Alligator Hunting - Louisiana

Beltedyret. Vietnamveteraner, blodtørstige alligatorer og dampende sumpområder i Louisiana.  Belteprodusent Tor Bredals forretningsreiser er ikke som andres... Se hele artikkelen →
Tilbake til toppen