CITES - Etisk handel med eksotiske skinnprodukter

CITES - Etisk handel med eksotiske skinnprodukter

Eksotiske skinnprodukter av spesielle arter som alligator, caiman, krokodille, pyton, lizard (øgle) og shark . Gjelder alt av reptiler. Disse med flere trenger et CITES bevis for å være lovlig innført til Norge.  Du må ha en importlisens for lovlig innførsel.

CITES står for "Convention on International Trade in Endangered Species of wild fauna and flora" - Endangered species act of 1973, som de fleste land i verden følger. I Norge er det Miljødirektoratet med hovedsete i Trondheim som er eksperter på området, se listen på http://www.miljødirektoratet.no/cites/.  Bredal & Partnere tar per i dag kun inn eksotiske skinnvarer fra USA. Mange skinnvarer er transfer varer fra andre land, men alle produkter sjekkes av US. Fish and Wildlife Service i Washington.

De har sine lokale representanter som kommer til fabrikkene og taper samt overleverer pakkene direkte til UPS Global service for shipment til Norge.

USA har de absolutt beste rutinene på dette området i verden og er et forbilde på hvordan man skal håndheve regler og verne utsatte dyrearter. Eksempelvis var amerikanske alligatorer fredet i 20 år mens man bygget en naturlig og bevisst modell for artens utbredelse og opprettholdelsesdrift. I dag er det mer enn 1 million ville alligatorer i Louisiana og over 1 million ville alligatorer i Florida.  Samtidig er det over 300.000 alligatorer fordelt på mer enn 50 farmer. 10% av alle oppdrettsalligatorer slippes ut hvert annet år. Skinnet går i all hovedsak til Asia og noe til Frankrike og Italia samt Russland. Kjøttet er sunt og smaker riktig tilberedt som en blanding av kylling og reker. Dette er også stor industri. Det er ikke CITESstruts, bison og rokke.

  Se Louisianas Alligator Advisory Councils video  her: https://www.youtube.com/watch?v=q3hGwQuGypk

Tilbake til toppen