Kunde- og reklamasjonsrettigheter

Kunde- og reklamasjonsrettigheter

Før du melder feil ved produktet til oss, vær snill å undersøke om feilen skyldes forhold på din side (slitasje, spesielt hard bruk, uhell eller annet).  Dersom du kan godtgjøre at varen hadde en mangel da den ble levert til deg, må du melde dette til oss så raskt som mulig og innen 2 - to - uker etter levering.  Du mister retten din til å gjøre en mangel gjeldende dersom du ikke gir oss melding innen denne tid eller burde ha oppdaget mangelen.

Ved dokumenterte feil vil vi gi ny vare umiddelbart eller bestille opp ny vare til deg hvis vi ikke har den på lager.

Bytte av produkt:  Det er din plikt å sjekke at du har fått riktig størrelse eksempelvis på belte.  Er du i tvil om hvordan du måler ring tlf: 91124277 slik at vi kan hjelpe deg.  Hvis du ønsker å bytte varene dine, betaler Bredal & Partnere returfrakt og ny frakt for deg.  Forutsetningen er  at du returnerer varen innen 14 dager fra du mottok den og ikke har brukt eller skadet varen.  Du fyller bare ut på baksiden av følgeseddelen som ligger sammen med varene.  Vi sender deg en mailbekreftelse straks vi har mottatt din retur og refunderer deg beløpet du eventuelt har til gode. Husk å sende returvarer som Norgespakke.  

Retur av produkt:  Dersom du skulle angre kjøpet og ikke ønsker å bytte til noe annet, har du selvfølgelig full returrett innen 14 dager, men vi har dessverre ikke anledning til å bekoste portoen i disse tilfellene.  Bruk returskjemaet som fulgte med. Reklamasjonsretten gjelder inntil 2 år, såfremt ikke påført unaturlig slitasje eller selvforskyldt skade.

Back to cart page

Tilbake til toppen