Vedlikehold og behandling av skinnbelter.

Vedlikehold / behandling.

Oppbevaring:

Et skinnbelte er et to lags belte, en såkalt lining(innsiden) som er av ku eller kalv. Yttersiden er et eksotisk skinn som krokodille, struts e.l. Et kvalitetsbelte er ofte litt stivere i starten før du har begynt å bruke det, det skyldes tykkelsen på liningen. Beltet skal enten henge som et slips, ligge i pose med en omkrets på 18-20 cm, eller ligge i belteskuff.  Du ruller alltid et belte fra bakenden.  Beltene fra BREDAL leveres med blå fløyelspose.

Stell:

Glossy belter er det lite å gjøre med - de har blitt glossy pga friksjon og bruk av agatstein - en såkalt Glazing Jack machine. Jeg har en spray som kan gi tilbake noe av glansen.  Dette er ofte dressbelter som har liten slitasje.

Matte skinnbelter er lettere å ha med å gjøre.  Bruk normal Kiwi boks, sort, brun eller nøytral -  den er uten silikon.  Bruk tommelen å trykk mange steder på beltet ditt - dernest bruk en MYK børste eksempelvis med hestehår. Friksjonen gir både smøring/næring til beltet og patina.  Bør gjøres to ganger i året. Har du sølvspenne bør den også pusses to ganger i året hvis du ikke ønsker oksidert look da.

Tilbake til toppen